Lopovi na djelu u Đakovu

Proteklih dana na području PU osječko – baranjske evidentirana su četiri kaznena djela, od kojih dva kaznena djela krađa, izvijestila je polcija.

Tako je u poslijepodnevnim satima 1. srpnja nepoznati počinitelj na gradskom bazenu u Đakovu iz ruksaka ukrao mobitel vrijednosti nekoliko tisuća kuna. Policija traga za nepoznatim počiniteljem.

Osim toga, jedna krađa dogodila se i u mjesecu lipnju. Nepoznati je počinitelj, između 11. i 16. lipnja, ušao u prostorije otključane obiteljske kuće u Ulici kralja Zvonimira u Kućancima. Počinitelj je ukrao više tisuća kuna. Policija također traga za nepoznatim počiniteljem.

Policijska uprava Osječko baranjska još jednom upozorava građane da pripaze na provalne krađe u domovima. Posljednjih godina pojavio se novi oblik prijevare, a uglavnom usmjeren na starije osobe. Prevaranti se najčešće lažno predstavljaju, a nepažnju osoba koje ih puste u stan dobro iskoriste. Stoga policija upozorava – ne puštajte nepoznate osobe u kuću prije utvrđivanja njihovog identiteta. Ako se netko predstavlja kao službena osoba, od takvih treba zatražiti ispravu na uvid.

Provalne krađe su najrasprostranjeniji oblik teških krađa, pomno se planiraju i odabiru objekti koji su slabo zaštićeni i u kojima se nalaze vrijedna roba i novac. Budite oprezni i kod svake nedoumice nazovite 192, navode iz policije.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

2 + 11 =