Mario Racić na usavršavanju u Bruxellesu

Učitelj povijesti Mario Racić, iz OŠ Josipa Antuna Ćolnića Đakovo, početkom prosinca sudjelovao je na radionicama profesionalnog usavršavanja u Bruxellesu u okviru eTwinnig mobilnosti za 2017. godinu. Tema usavršavanja bila je “Vještine 21. stoljeća kroz aktivno učenje”. Natječaj za ovaj seminar bio je objavljen na stranicama Agencije za mobilnost i programe Europske unije i prijavilo se 29 učitelja i škola iz cijele Hrvatske, a odabrano je samo njih četvero koji su imali najbolje ispunjenu prijavu i najkvalitetnije razrađenu projektnu ideju. Skup je trajao 1. do 3. prosinca i sudjelovalo je 33 učitelja, projektnih menadžera, pedagoga ili ravnatelja iz Poljske, Cipra, Grčke, Portugala, Italije, Irske, Austrije, Slovenije i Hrvatske.

Seminar se održavao u učionici nazvanoj Future Classroom Lab. Future Classroom Lab organizirao je European Schoolnet, uz potporu preko 30 ministarstava EU, a ima cilj vizualizirati kako se konvencionalne učionice i drugi prostori učenja mogu jednostavno reorganizirati kako bi podržali mijenjanje stilova poučavanja i učenja za 21. stoljeće.

Na skupu su učitelji iz raznih europskih zemalja razmijenili mišljenja i iskustva iz svojih zemalja, a potom razradili neke ideje i tehnike za koje misle da će im koristiti u radu u njihovim školama. Također, razmijenili su svoje kontakte i tako se pripremili za moguću suradnju putem drugih platformi kao što je program Erasmus+, K1, K2 ili online suradnju putem eTwinning.

Pogoci: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

one × 5 =

Vrijeme danas