Maturantica đakovačke Gimnazije na državnoj smotri LiDraNo

U Vodicama se od 25. do 29. travnja, u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje, održala 31. Smotra literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva LiDraNo (2022) najboljih radova učenika osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske.

Na njoj je sudjelovala i maturantica Gimnazije A.G. Matoša, Nikolina Laki i njezina mentorica Nikolina Mandić Matijević. U kategoriji dramskog izraza na državnom LiDraNu Nikolina Laki izvela je monolog “Žena -bomba” koji je marljivo uvježbavala i pripremala sa svojom mentoricom. Tijekom cijeloga tjedna članovi prosudbenih povjerenstava, književnici, filmski i kazališni glumci i redatelji, dramski pedagozi i novinari, s učenicima i njihovim mentorima vodili su razgovore i okrugle stolove o literarnim, dramskim i novinarskim radovima, radijskim emisijama i školskim listovima.

Učenici i mentori imali su priliku usvojiti nova znanja, tehnike i metode u osmišljavanju i izvedbi dramskih nastupa, pisanju literarnih i novinarskih tekstova, izradi školskih listova i stvaranju radijskih emisija.

Smotrom LiDraNo želi se razvijati i poticati učeničko literarno, dramsko-scensko i novinarsko stvaralaštvo, njegovati hrvatski jezik u govoru i pismu, otkrivati, pratiti i poticati posebne sklonosti učenika, njihove sposobnosti i kreativnosti u novinarskom, literarnom i dramskog izrazu.

Svečano zatvaranje Smotre za učenike i mentore srednjih škola održano je u petak, 29. travnja 2022. u 12 sati u dvorani Vodice hotela Imperial.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

twenty − seven =