Međunarodni susret škola u Josipovcu Punitovačkom

U Josipovcu Punitovačkom u trodnevnom boravku okupilo se pedesetak učenika i učitelja iz triju osnovnih škola; iz Češke, Slovačke i Mađarske – škola u kojima se uči, odnosno njeguje slovački jezik, a domaćin im je Osnovna škola Josipa Kozarca. Međunarodna suradnja tih škola počela je prije devet godina na inicijativu osnovne škole Štavnicke Bane iz Slovačke i održava se svake godine u jednoj od škola Usti nad Orlici- Češka, Materska škola kolegium Szarvas- Mađarska, Štavnicke Bane- Slovačka i Josipovac Punitovački- Hrvatska. Do sada su to bili susreti u nogometu za dječake, a ovo je prvi puta da se natječu i djevojčice, u FLOORBALU (dvoranski hokej-hokej na parketu).

Večernji sati petka i jutarnji nedjelje bili su predviđeni za druženja i razmjenu iskustava, a u subotu je nakon natjecanja u floorbalu i pokazne vježbe sokolara iz škole Štavnicke Bane uslijedio posjet Đakovu, Ivandvoru, katedrali, šetnja korzom.

Najbolji u natjecanju bili su Josipovčani, potom Slovaci, Česi te Mađari. Idući susret zakazan je 2020. godine u Slovačkoj.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

1 × four =