Ministar Marić u Đakovštini potpisao nekoliko Ugovora o darivanju

Danas je u Nadbiskupskom domu u Đakovu potpisan Ugovor o darivanju nekretnine u Zagrebu u vlasništvu RH Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji . Ugovor su potpisali đakovačko osječki nadbiskup Đuro Hranić i ministar državne imovine Goran Marić .

Nakon potpisivanja Ugovora, nadbiskup Hranić istaknuo je kako je riječ o nekretnini u Zagrebu, koja će biti namijenjena u dobrotvorne ili odgojne svrhe. Izrazio je zadovoljstvo što su prepoznate potrebe Nadbiskupije te pohvalio dobru suradnju, ističući kako bi trebalo više surađivati i na drugim područjima, s drugim ministarstvima i samom Vladom.

Podsjetivši na iseljavanje, najozbiljniji problem s kojim se susreće Slavonija, nadbiskup je kazao kako svi koji ovdje žive trebaju dati svoj doprinos te izrazio nadu da će program za Slavoniju uroditi većim brojem radnih mjesta i zadržavanjem građana.

Ministar je podsjetio kako je Slavonija bila mjesto odredišta, mjesto gdje su mnogi pronašli život. “Misija i Ministarstva državne imovine i Vlade RH, kada je riječ o državnoj zapuštenoj imovini, aktivirati je u svakom dijelu RH,  svakoj općini, svakom gradu“” rekao je ministar.

Ministar državne imovine Goran Marić posjetio je Krndiju u općini Punitovci gdje je vraćena zemlja vlasnicima koji su je izgubili nakon Drugog svjetskog rata.

HRANIC_0305

MARIC_0305

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

1 + 17 =