Ministrica Bedeković boravila u Centru za socijalnu skrb Đakovo

 

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković posjetila je danas Osječko baranjsku županiju i održala sastanak s ravnateljima i voditeljima podružnica centara za socijalnu skrb i ustanova iz sustava socijalne skrbi. Sve aktivnosti Ministarstva privedene su kraju, uglavnom u svim Centrima i podružnicama je provedena javna nabava, dobivene su sve suglasnosti i svi centri će biti pokriveni ili zaštitarskom službom ili detektorima metala, rekla je ministrica za vrijeme posjeta Đakovu.
„Osim fizičke i tehničke zaštite u svim centrima, da se ne bi dogodile tragične situacije poput one od prije tri mjeseca u Đakovu, između ostalog  svi socijalni radnici i službene osobe dobit će status službene osobe”.

Bitno je i osnaživati socijalne radnike u smislu stalnog stručnog usavršavanja kako bi mogli odgovoriti na sve kompleksnije izazove s kojima se susreću u današnje vrijeme,

a isto tako njihovo kadrovsko i brojno osnaživanje“, istaknula je ministrica Bedeković.

Obzirom na nemili događaj, u đakovačkom Centru za socijalnu skrb u kolovozu su ugrađena detektorska vrata i ručni detektor metala. Ravnateljica Centra Dubravka Petrović.

Sve mjere koje se provode usmjerene su na podizanje razine kvalitete i profesionalnog pristupa socijalne skrbi kako bi bila omogućena što kvaltitenija usluga korisnicima , zaključila je Bedeković.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

eleven − 9 =