Ministrica Blaženka Divjak u Osijeku se sastala s ravnateljima osnovnih škola

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak u Osijeku se sastala s ravnateljima osnovnih škola s područja slavonskih županija u sklopu posljednjih priprema za uvođenje Škole za život u sve škole. Neizbježna su bila i pitanja o plaćama te očekuje li da će školska godina početi štrajkom.

Ministrica Divjak je istaknula da je 82 posto roditelja čija su djeca sudjelovala u eksperimentalnom programu kurikularne reforme Škola za život zadovoljno, a da se kritike tome programu često ne temelje na argumentima. Dodala je da se obavljaju posljednje pripreme za početak školske godine, a kako su izvijestili nakladnici, sve su knjige tiskane i na putu prema školama, što znači da bi svi udžbenici trebali biti dostavljeni na vrijeme. U tijeku je javna nabava 26.500 prijenosnih računala za nastavnike, čija bi isporuka trebala krenuti krajem rujna, a do kraja ove godine ravnateljima bi trebali biti isporučeni tableti, što je osigurano sredstvima Europskog socijalnog fonda.

Komentirajući pitanje o povećanju plaća u sektoru obrazovanja, Divjak ističe da je evidentno zaostajanje koeficijenata složenosti poslova zaposlenih u odgojno-obrazovnim ustanovama za sličnim poslovima u javnim službama te očekuje da se u idućih godinu dana to pitanje uredi.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

one + eight =