Mirjana Adrić: “Danas dijele ruže, a na sjednicama Gradskog vijeća neprimjereno se odnose prema ženama”

Povodom Dana žena pripćenjem se oglasila nezavisna gradska vijećnica Mirjana Adrić.

“Danas je Međunarodni dan žena, dan kada se žene s poštovanjem trebaju prisjetiti žena i njihovog djelovanja s početka prošlog stoljeća. Plodove njihove borbe, a to su pravo na glas, pravo na rad i svaku drugu jednakost mi živimo danas.

Tu jednakost, mi žene, komzumiramo onoliko koliko imamo samopoštovanja i samopouzdanja prema samima sebi, ne dovodeći pri tom u pitanje skladan i potpun suživot, uvažavanje i toleranciju sa suprotnim spolom. Za zdravu zajednice u kojoj će se realizirati naša prava odgovorne smo mi žene, na način da ne prihvaćamo šutnju i povlačenje, već aktivno uključivanje u sve sfere života, prihvaćanjem odgovornih i zahtijevnih funkcija.

Unatoč primarnom životu žene kad je u pitanju majčinstvo i obitelj, dobrom organizacijom i kvalitetnim suživotom mi to možemo, pogotovo u uređenom sistemu na čiju kvalitetu i mi moramo utjecati. Budući je politika centar moći, gdje se događa sve ono dobro i ono što nije dobro, od nje treba krenuti, stoga pozivam sve žene da se ohrabre i postanu svjesne svoje uloge, važnosti i potpune ravnopravnosti i daju svoj doprinos sretnom i uređenom društvu.

Možda je pomalo i upitno djeljenje ruža na današnji dan, jer je to svojevrsna potvrda priznavanja slabijeg spola, a pogotovo kada to nije potkrijepljeno djelima i kad je to floskula koja treba prikriti primitivizam. Pri tome ću podsjetiti na neprimjerena ponašanja visoko pozicioniranih na sjednicama gradskog vijeća prema ženama, a neki od njih i danas dijele ruže,” stoji u priopćenju vijećnice Adrić.

Pogoci: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

16 − one =

Vrijeme danas