Mirko Ćurić i Adam Rajzl dobitnici nagrade “Dubravko Horvatić”

Đakovački književnik Mirko Ćurić, dobitnik je prve nagrade ”Dubravko Horvatić” za prozu Hrvatske kulturne zaklade i Hrvatskog slova za pripovijetku “Gorki snovi Marije Jurić Zagorke”, a treća nagrada pripala je također, đakovčaninu Adamu Rajzlu za pripovijetku “Kosci”.

Nagrada Dubravko Horvatić dodijeljuje se za prozu i poeziju objavljenu u časopisu za kulturu Hrvatsko slovo u rubrikama Hrvatska proza i Hrvatska poezija, a objavljenu u prošloj godini. Prošle je godine ujedno obilježeno 25 godina od izlaska prvog Ćurićevog romana.

Druga nagrada uručena je Tinu Kolumbiću za pripovijetku “Razgovor ugodni s doušničkim zanovijetalom – Spomen na mučno vrijeme nakon gušenja Hrvatskog proljeća”.

Pero Pavlović dobio je prvu nagradu za poeziju za pjesme “Humska priča”, drugu nagradu dobio je posthumno Asaf Duraković za ciklus pjesama “Beramska kapela”, a treću Marina Katinić Pleić za ciklus pjesama “Doba krunskog virusa”.

Nikola Kujundžić dobio je nagradu Ljubica Štefan za istraživački rad na području povijesti medicine.

Nagrada Dubravko Horvatić prvi put je dodijeljena 2006. godine, a dobitnici se od tada proglašavaju na obljetnicu časopisa Hrvatsko slovo 28. travnja, prenosi HINA i Društvo Hrvatskih književnika Organak slavonsko-baranjsko-srijemski.

Hits: 2

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

four × 2 =