Misna slavlja u Breznici, Dragotinu i Đakovu

Đakovačko-osječki nadbiskup, mons. Đuro Hranić predvodit će misno slavlje u Karmelu sv. Josipa u Breznici Đakovačkoj o svetkovini Gospe Karmelske, u nedjelju, 16. srpnja u 19 sati. Pola sata prije mise molit će se Večernje hvale Božanskog časoslova. Jutarnje misno slavlje u 11 sati predvodit će o. Antonio Čirko, karmelićanin. Pola sata prije mise molit će se krunica i Lauretanske litanije. Trodnevna priprava za svetkovinu bit će od 13. do 15. srpnja na večernjim misnim slavljima u 19 sati. Pola sata prije mise molit će se krunica, a uoči svetkovine Večernje hvale Božanskog časoslova. Prvoga dana trodnevnice, u četvrtak, 13. srpnja misno slavlje će predvoditi vlč. dr. Ivan Zirdum, profesor u miru KBF-a u Đakovu; drugoga dana – u petak, 14. srpnja vlč. Damir Stanić, župnik u Piškorevcima; a trećega dana – u subotu, 15. srpnja vlč. Marinko Miličević, kancelar Gospićko-senjske biskupije.

U nedjelju, 16. Srpnja,  misno slavlje u đakovačkoj prvostolnici svetog Petra s početkom u 10.30 predvodi vlč. dr. Ivan Zirdum, profesor u miru, te slavi svoj zlatni svećenički jubilej -50 godina svećeništva.

U subotu 15. Srpnja, nastavlja se Velika devetnica u Dragotinu. Svakoga 15. u mjesecu pod okriljem Žalosne Gospe Dragotinske vjernici koračaju u susret svetkovini Marijina Uznesenja na nebo. Od 17.30 sati je prilika za sakrament pomirenja, u 18 je misno slavlje te marijanska pobožnost.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

16 − 8 =