Mjesec astronautike Đakovo 2023.

U suradnji s organizatorom Hrvatskim astronautičkim i raketnim savezom (HARS) i suorganizatorima Hrvatskom zajednicom tehničke kulture i Astronomskim astronautičkim društvom „Zadar” u Đakovu se od 10. studenog do 10. prosinca odvija Mjesec astronautike Đakovo 2023., uz financijsku potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.

Domaćin, naša udruga Astro Orion ovim putem poziva sve zainteresirane i zaljubljenike u svemir, astronautiku i astronomiju da nam se pridruže na popularno-znanstvenim predavanjima, radionicama astronomije, astronautike, raketnog modelarstva, promatranja teleskopima i izložbama koje će biti organizirane kroz cijeli Mjesec u Đakovu.

Otvaranje Mjeseca astronautike i prvo predavanje održati će se u petak, 10. studenog 2023.g. s početkom u 19 sati u Gimnaziji Antuna Gustava Matoša, Đakovo, predavača Doriana Božićevića, mag.theol, tajnika Hrvatskog astronomskog saveza pod nazivom „Sunce i sateliti za istraživanje Sunca”.

U petak također, u jutarnjim satima predstavnici Hrvatskog astronomskog saveza održati će javno promatranje Sunca s Trga J.J.Strossmayera od 10 sati, te poslije večernjeg predavanja javno promatranje Jupitera i Saturna sa srednjoškolskog igrališta od 20 sati.

Popularno-znanstvena predavanja u Centru za kulturu Đakovo počinju 15. studenog kada nam dolazi dr.sc. Tihomir Marjanac s predavanjem „Kako spriječiti impakt?”, 21. studenog dr.sc. Marina Čalogović s predavanjem „Sve boje svemira” te 29. studenog Ante Radonić s predavanjem „Najnovija istraživanja svemira”. Sva predavanja u Centru za kulturu počinju u 19 sati.

Predavanje u Gradskoj knjižnici i čitaonici održati će Karlo Bermanec, mag.el. s temom „Deep space network” 5. prosinca s početkom u 19 sati.

Uz predavanja i prometanja teleskopima, kroz cijeli Mjesec astronautike trajati će izložbe o Space Shuttleu Atlantis, 33 godine Hubble teleskopa, radionice raketnog modelarstva za mentore, djecu i mlade, koje će se održavati u đakovačkim osnovnim i srednjim školama kao i Dječjem vrtiću Đakovo.

Pogoci: 1

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

two × 4 =

Vrijeme danas