Mjesec borbe protiv ovisnosti

Uoči Mjeseca borbe protiv ovisnosti, koji se obilježava od 15. studenoga do 15. prosinca, u Osijeku se održava panel rasprava “Izazovi suzbijanja zlouporabe droga – razgovori društvenih aktera” koju organizira Savjet mladih Osječko – baranjske županije, a domaćin je Pravni fakultet Osijek. Raspravom se želi dodatno skrenuti pozornost na sveprisutni problem konzumacije tzv. “osvježivaća zraka”, a o tome nam je nešto više rekao Tomislav Mišetić, voditelj udruge za borbu protiv ovisnosti “Neovisnost”.

Prema podatcima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, oko 80 posto svih liječenih ovisnika u sustavu su opijatski ovisnici, a broj novih ovisnika u tretmanu kontinuirano se smanjuje. Napominje se i kako liječeni ovisnici ostaju sve duže u tretmanu te da su sve stariji.

Mišetić napominje i da novi ovisnici, posebice neopijatski, ostaju “ispod radara”.

Panel rasprava se organizira s ciljem upozoravanja cjelokupne javnosti na problem zlouporabe sredstava ovisnosti, a osobito droga te poticanja svih subjekata u društvu na poduzimanje zajedničkih akcija za uspješno suprotstavljanje ovom ozbiljnom problemu današnjice.

Foto: Udruga za borbu protiv ovisnosti “NEovisnost”

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

9 − 1 =