Mjesec njemačke kulture u Đakovu

Od 2019. godine Njemačka zajednica u listopadu organizira projekt pod nazivom Mjesec njemačke kulture. Tijekom cijelog mjeseca održavaju se razne radionice. Vikendi su rezervirani za veće radionice poput fotomaratona, kazališne radionice, lova na blago, video radionice ili radionice o esekerskom jeziku. Cilj je sudionicima približiti njemačku povijest, kulturu, običaje u Osijeku i okolici. Ove godine projekt se održava po četvrti puta i proširen je na Vukovar i Đakovo.

Projekt je započeo radionicom u Osijeku, Lov na blago, koja će se na sličan način provesti i u Vukovaru. Zatim je prošloga vikenda u Osijeku održan Videoprojekt, da bi se isti ovoga vikenda, 22. listopada održao u Đakovu.

Dakle, povodom Mjeseca njemačke kulture u Đakovu će se 22. listopada održati zanimljiva video radionica za mlade pod nazivom “Što je njemačko u Đakovu?” Program je za Novi radio najavila profesorica njemačkog jezika, Hana Klein iz Njemačke zajednice Osijek.

Radionica će se održati u 10 sati u Gimnaziji Antuna Gustava Matoša Đakovo, a svi zainteresirani osnovnoškolci, srednjoškolci i studenti mogu se prijaviti putem e-maila Njemačke zajednice Osijek na vdg.osijek@gmail.com.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

4 + 12 =

Vrijeme danas