Mladi đakovački pijanist Marko Funarić uspješan na međunarodnim natjecanjima

Dobre vijesti dolaze iz Osnovne glazbene škole pri OŠ “I.G. Kovačić”. Na 8. međunarodnom natjecanju za pijaniste “Ivan Rijavec” u Rogaškoj Slatini održanom 26. i 27. siječnja učenik Marko Funarić u klasi prof. Brigite Menrat osvojio je prvu nagradu i zlatnu medalju.

Natjecanje se odvijalo po kategorijama a Marko je u kategoriji „mali pijanisti“ briljirao te akustičnu dvoranu Grand hotela Rogaška Slatina ispunio zvukom, osobnošću, osjećajem, nadarenošću i hrabrošću.

Također, Marko Funarić je sudjelovao i na 17. međunarodnom natjecanju “Davorin Jenko” u Beogradu gdje je osvojio 2. nagradu. Ovo natjecanje u proteklih 16 godina privuklo je veliku pažnju domaće i strane glazbene javnosti svih uzrasta, a odvija se po dobnim kategorijama.

Marko je 4. veljače nastupio u kategoriji A gdje je u izrazito velikoj konkurenciji od 31 natjecatelja osvojio 2. nagradu iako je bio godinu dana mlađi od ostalih. Sudjelovali su natjecatelji iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Italije, Makedonije, Crne Gore, Rusije i Bosne i Hercegovine.

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

eleven + 3 =