Mons. Bože Radoš imenovan varaždinskim biskupom

Danas je održana konferencija za medije u Nadbiskupskom domu u Đakovu na kojoj je nadbiskup metropolit đakovačko-osječki Đuro Hranić, obavijestio da je monsinjor Bože Radoš imenovan biskupom varaždinskim. Na konferenciji su nazočili I nadbiskup u miru mons. Marin Srakić te pomoćni biskup mons. Ivan Ćurić.

“Drago mi je što smo po drugi puta ove godine na ovakav način okupljeni u ovom crvenom salonu našega Nadbiskupskoga doma u Đakovu. Osobita mi je čast i radost što na temelju službene obavijesti iz Apostolske nuncijature u RH mogu priopćiti lijepu i radosnu vijest za našu Đakovačko-osječku nadbiskupiju, za Varaždinsku biskupiju i Crkvu u RH da je Papa Franjo danas imenovao svećenika gospodina Božu Radoša biskupom varaždinskim”, rekao je Hranić.

Đuro Hranić u ime svih okupljenih, uputio je čestitke novom biskupu koji danas nije sudjelovao na konferenciji. Također je uputio i čestitke Varaždinskoj biskupiji koja u 22 godine svoga postojanja u osobi mons. Bože Radoša prima svoga trećeg dijecezanskoga biskupa.

“Naša je radost i zahvalnost Bogu tim veća što smo mi smo kao biskupija puno puta kroz svoju povijest primali svoje biskupe koji su nam dolazili iz drugih biskupija. Danas nam je Gospodin darovao milost da naša Nadbiskupija može iz svoga klera dati biskupa drugoj biskupiji. Čast je to za našu Nadbiskupiju i priznanje našem prezbiteriju.”, dodao je Hranić.

Novoimnovani varaždinski biskup Bože Radoš, kao dječak došao je u Slavoniju s tromeđe Bosne, Hercegovine i Dalmacije, iz Duvanjskoga kraja, a sada odlazi u kraj sa sasvim novim mentalitetom i narječjem, u biskupiju koja obuhvaća Hrvatsko zagorje, Međimurje i Podravinu. Zasigurno mu neće biti lako, barem ne na početku, rekao je mosinjor Đuro Hranić, no ne sumnja da će se on sa svojim krepostima, vrlinama i darovima brzo biti prihvaćen u novoj sredini.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

three × four =