Muzej Đakovštine: Izložba”Omladinske radne akcije – dizajn ideologije”

Izložba”Omladinske radne akcije – dizajn ideologije” autorskog tima Sanja Bachrach Krištofić i Mario Krištofić koji djeluju pod umjetničkom organizacijom Kultura umjetnosti iz Zagreba održati će se danas, 23. rujna, u Muzeju Đakovštine.

Do sada je prikazana u Zagrebu i Osijeku, a veliki interes dovodi je i u Muzej Đakovštine. Izložba daje uvid u način predstavljanja i promidžbe radnih akcija posredstvom vizualnih medija. Dugovječnost radnih akcija rezultirala je bogatom i šarolikom produkcijom slika i skulptura, grafičkih mapa, plakata, letaka, brigadnih novina, razglednica, knjižica, iskaznica, priznanja, diploma, prigodnih poštanskih markaka, stručnih publikacija; filmskim (dokumentarnim i igranim) te glazbenim izdanjima.

Na izložbi se prikazuje izbor materijala posuđen iz brojnih institucija i od privatnih kolekcionara. Biti će izloženi radovi mnogih poznatih autora: od grafičkih rješenja Marijana Detonija, Zvonimira Agbabe, Ivana Picelja, Mladena Galića, Branka Gavrića, Likovnog studia, preko fotografija Milana Pavića i Borisa Cvjetanovića do djela Pive Karamatijevića i Franje Mraza te filmskih i glazbenih uradaka. Otvorenje izložbe je u 19 sati u Muzeju Đakovštine.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

sixteen − 16 =