Na vojnom poligonu Gašinci održano natjecanje OS RH

Povodom Dana Oklopništva Oružanih snaga Republike Hrvatske, danas, jučer u ponedjeljak 2. listopada 2017., na vojnom poligonu “Gašinci” u organizaciji Gardijske oklopno-mehanizirane brigade (Gombr) Hrvatske kopnene vojske (HKoV) OS RH održano je natjecanje najspremnijih tenkovskih i oklopno-mehaniziranih posada Gombr-e HKoV-a. Natjecanju su nazočili načelnik stožera i zamjenik zapovjednika HKoV-a brigadni general Siniša Jurković, prvi dočasnik OS RH časnički namjesnik Mario Mateljić, prvi dočasnik HKoV-a časnički namjesnik Dario Rosić, djelatnik Glavnog inspektorata obrane Ivan Mihalina i djelatnik HVU „dr Franjo Tuđman“ brigadir Miroslav Kuhar. Kao gosti nazočili su predstavnici udruga tenkista iz Domovinskog rata, izaslanstvo slovenske vojske s voditeljem brigadnim generalom Milanom Žurmanom i izaslanstvo mađarske vojske s voditeljem pukovnikom Zoltanom Juhaszom.

POREDAK NATJECANJA: Tenkovske posade

1.3. Posada 2. Tenkovskog voda 2. Tenkovske satnije Oklopne bojne

2.4. Posada 1. Tenkovskog voda 1. Tenkovske satnije Oklopne bojne

3.2. Posada 2. Tenkovskog voda 2. Tenkovske satnije Tenkovske bojne „Kune“

POREDAK NATJECANJA: BVP

1.3. Desetina 1. Mehanizirani vod 1. Mehanizirane satnije 2. Mehanizirane bojne „Pume“

2.2. Desetina 2. Mehaniziranog voda 3. Mehanizirane satnije 1. Mehanizirane bojne „Sokolovi“

3.3. Desetina 3. Mehaniziranog voda 2. Mehanizirane satnije 1. Mehanizirane bojne „Sokolovi“

Nazočnima se obratio zapovjednik Gombr-e brigadni general Denis Tretinjak koji je u govoru istaknuo povijest oklopništva, modernizacije i obuke, kao i sudjelovanje oklopnih posada u međunarodnim vježbama, te uputio poziv vojskama Republike Slovenije i Mađarske za sudjelovanje na ovakvom natjecanju. Nazočnima se obratio i načelnik stožera i zamjenik zapovjednika HKoV-a brigadni general Siniša Jurković sa naglaskom na doprinos oklopništva u Domovinskom ratu, kao i samih posada koje su sudjelovale u istom sa naglaskom na obučenost.

 

 

izvor: http://www.osrh.hr/#rubData/HTML/HR/GLAVNA/DOGA%C4%90ANJA/20171002_Z_Dan_oklopni%C5%A1tva_i_natjecanje_tenkovskih_i_oklopno_mehaniziranih_posada_Gombr-e/Dan_oklopni%C5%A1tva_i_natjecanje_tenkovskih_i_oklopno_mehaniziranih_posada_Gombr-e_HR.htm

Tekst i foto: bjn Mario Dropuljić

 

Pogoci: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ten + 16 =

Vrijeme danas