Na Županijskoj skupštini razgovaralo se i o đakovačkom Domu za starije i nemoćne

Plan razvoja Osječko-baranjske županije za razdoblje do 2027. godine, Program poticanja poduzetništva Osječko-baranjske županije za 2022. godinu, izvješće Župana Osječko-baranjske županije o radu u razdoblju od 21. svibnja do 31. prosinca 2021. godine te informacija o stanju sigurnosti na području Osječko-baranjske županije bile su središnje točke 8. sjednice Županijske skupštine koja je održana jučer. Pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo OBŽ Ivana Katavić Milardović kazala je kako je malo i srednje poduzetništvo pokretač cjelokupnog gospodarskog rasta i razvoja.

Riječi je bilo i o nedostatnim kapacitetima domova za starije i nemoćne i problemima u palijativnoj skrbi. Župan Ivan Anušić.

Župan je komentirao slučaj đakovačkog Doma za starije i nemoćne gdje dio kapaciteta zauzima Centar za socijalnu skrb rekavši kako je dogovoreno s Ministarstvom da se tijekom ove godine Centar izmjesti te će se kapacitet Doma proširiti za 20 mjesta. Na sjednici je usvojen i prijedlog plana razvoja županije za razdoblje do 2027. godine.

Na sjednici je otkriveno i da će zračna linija Osijek-München, nakon probnog razdoblja, od travnja postati i cjelogodišnja, a župan je dao i potporu inicijativi vijećnika Zlatka Ahića o imenovanju novih ulica i trgova imenima djece stradale u Domovinskom ratu.

Pogoci: 10

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

thirteen + eight =

Vrijeme danas