Nacionalna poljoprivredna konferencija Slavonika

U Osijeku će se 5. ožujka na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti Sveučilišta u Osijeku održati po četvrti put nacionalna poljoprivredna konferencija Slavonika. Konferenciju će svečano otvoriti ministar poljoprivrede i potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske g. Tomislav Tolušić koji će imati i izlaganje o smjernicama hrvatske poljoprivrede.

Pod okriljem platforme Inspiriramo poljoprivredu, s ciljem poticanja i promicanja razvoja poljoprivrede i njezinih politika usmjerenih na održiv ruralni razvoj, 22 poljoprivrednih stručnjaka kroz predavanja i panele iznijet će svoja razmišljanja i dati poglede na rješenja s ciljem konkurentnosti hrvatske poljoprivrede.

Slavonika je jedina konferencija koja okuplja sve ciljne javnosti unutar poljoprivredne zajednice: stručnjake velikih poljoprivrednih kompanija, predstavnike državnih institucija, akademsku zajednicu, ali i ono najvažnije studente koji predstavljaju budućnost hrvatske poljoprivrede. Kao i prošle godine, studenti će imati priliku postavljati pitanja ministru Tomislavu Tolušiću tijekom programskog dijela kroz koje će neka od pitanja otvoriti razmišljanja o pogledu mladih budućih poljoprivrednih stručnjaka na hrvatsku poljoprivredu.

Program konferencije podijeljen je u tri tematska sklopa predavanja pod temama: „Uloga institucija u razvoju hrvatske poljoprivrede“, „Pozitivni primjeri“ i „Digitalna transformacija, konkurentnost i opstanak hrvatske poljoprivrede“. U okviru programa održat će se i panel rasprava „Kako ojačati proizvođače u lancu opskrbe i osnažiti domaći vertikalni lanac od poljoprivrede do turizma?“, a svoje izlaganje imat će i direktorica Europske banke za obnovu i razvitak u Republici Hrvatskoj Victoria Zinchuk.

Konferencija se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, Osječko – baranjske županije i grada Osijeka, a suorganizator su Fakultet agrobiotehničkih znanosti Sveučilišta u Osijeku te Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Konferencija se održava bez financijske kotizacije te se očekuje 360 sudionika, a svi zainteresirani mogu pronaći više informacija na novoj službenoj internetskoj stranici www.inspiriramo-poljoprivredu.com.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

5 − two =