Nadbiskup dr. Đuro Hranić u posjeti Udruzi Amadea

U petak, 4.12.2020., na spomendan sv. Barbare, nadbiskup dr. Đuro Hranić u koncelebraciji s tajnikom vlč. Domagojem Lackovićem, slavio je svetu misu zahvalnicu u Udruzi za psihosocijalne potrebe „Amadea“ u Đakovu, s manjim brojem korisnika. U homiliji je naglasio kako se nalazimo u Došašću, pripremi na Isusov dolazak. Na tom putu slijedimo primjere svetaca koji su svoj život proveli nesebično i bezuvjetno brinući i pomažući potrebite.

Tom prigodom prisjetili smo se života i djelovanja Majke Amadeje Pavlović, bivše poglavarice samostana čije ime nosi ova udruga, i čija je 50. obljetnica smrti nedavno obilježena. Iako je živjela u teškom vremenu 2. svjetskog rata, žrtvujući svoj život za druge, ona je uzor hrabrosti, nesebičnosti i milosrdnom djelovanju i nama danas.

Nadbiskup Hranić zahvalio je Milosrdnim sestrama sv. Križa, što su prepoznale i odgovorile na potrebe bližnjega, a ponaosob s. Nataliji, voditeljici ove humanitarne udruge i Dnevnog boravka za starije i osamljene osobe. Ovim misnim slavljem tako je ujedno i zaokružena proslava 10. obljetnice djelovanja Udruge Amadea koju je Nadbiskup blagoslovio 3. 10. 2010. godine kada je i započela s radom u skrbi za starije, bolesne i nemoćne.

Teodor Horvat

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

twenty − 7 =