Nadbiskup Đuro Hranić zahvalio Mirku Kneževiću

Na podnevnom misnom slavlju, jučer 17. srpnja u župnoj crkvi sv. Ladislava kralja, punitovački župnik dr. sc. Đurica Pardon uručio je župnom dopisniku, osamdesetogodišnjem Mirku Kneževiću iz Josipovca Punitovačkog, učitelju u mirovini, inače najstarijem dopisniku Đakovačko- osječke nadbiskupije, u ime Đure Hranića, nadbiskupa metropolita Đakovačko- osječke nadbiskupije , nadbiskupovu medalju koja označava njegovu službu nadbiskupa, kao i Zahvalnicu nadbiskupa za petnaest godina dopisništva.

„Župnom dopisniku Župe sv. Ladislava kralja u Punitovcima, poštovanom gospodinu Mirku Kneževiću za dugogođišnje zauzeto djelovanje u službi župnog dopisnika i primjernu suradnju s Tiskovnim uredom Đakovačko- osječke nadbiskupije, posvjedočenu revnim praćenjem i blagovremenim tiskovnim izvješćima o župnim događanjima, kao i redovitim sudjelovanjem na seminarima za župne dopisnike u nađoj nadbiskupiji Moleći trajni Božji blagoslov, Đuro hranić, nadbiskup metropolit“, napisano je u Zahvalnici.

Gospodin Mirko je iskazavši radost za nadbiskupovu zahvalu uputio po župniku zahvalnost nadbiskupu za dodijeljenu mu medalju i zahvalnicu. Kratko je opisao svoje dugogodišnje dopisništvo pročitavši o tome i sročenu pjesmu, dar župniku.

Župnik i župni dopisnik zahvalili su jedan drugome na dobroj i plodnoj dugogodišnjoj međusobnoj suradnji. „Gospodin Mirko, naš župni dopisnik bogato je i redovito pisao o događanjima u našoj župi, a vijesti su svoje mjesto našle, ne samo na stranici naše nadbiskupije, već i na stranicama nadbiskupijskog Vjesnika, IKE i drugih crkvenih tiskovina i medija i ne samo crkvenih, pa i na Radio Vatikanu, a vidno mjesto su našle i u Glasilu punitovačke Općine „Đeram“. Bogat je i plodonosan bio rad gospodina Mirka i zahvalni smo mu na tome“.

Župnik i župni dopisnik predstavili su župnoj zajednici i novu župnu dopisnicu, Tanju Čatić iz Jurjevca Punitovačkog, studenticu 3. godine postdiplomskog studija hrvatskog jezika i književnosti i talijanskog jezika u književnnosti, poželjevši joj puno dobrih članaka i dobru suradnju sa Tiskovnim uredom nadbiskupije.

Pogoci: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

one × 3 =

Vrijeme danas