Nadbiskup Hranić: Suvremeni čovjek kao da je ostao zarobljen u tami Velikog petka

Nadbiskup metropolit đakovačko-osječki mons. dr. Đuro Hranić održao je danas konferenciju za medije prigodom nadolazeće svetkovine Uskrsa.

Premda nikada nećemo do kraja razumjeti tajnu uskrsnuća, ono je u nam ipak prisutnije nego možemo i zamisliti. Vjerovati znači otvoriti srce i biti svjestan da je kamen s groba odgurnut upravo sada, da su zrake uskrsnoga jutra upravo sada pobijedile tamu i trulež groba, da je Krist upravo sada pred nama te da je njegovo uskrsnuće izvor našega nadanja i novoga života. Suvremeni čovjek kao da je još uvijek ostao zarobljen u tami Velikoga petka, rekao je nadbiskup Hranić .


Isus stoga za nas nije samo jedna od najpoznatijih osoba, još je manje čovjek velikih riječi i lako konzumirajućih utjeha. Zahtijeva od nas preobrazbu društva u pravu zajednicu braće i sestara. Da bi naše društvo postalo zajednica potrebno je više od kompromisa na različitim životnim područjima, dodao je Hranić.

HRANICDRUSTVO

Hranić je na kraju pozvao na biskupsko ređenje mons. Ćurića na Uskrsni ponedjeljak 22. travnja u 16.30 sati u đakovačkoj Katedrali sv. Petra.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

nineteen − five =