Nadbiskupijsko spomen-hodočašće u Vukovar

Ove godine navršava se 28. obljetnica stradanja grada Vukovara i njegovih stanovnika. Obilježavajući Dan sjećanja na žrtve Vukovara, Đakovačko-osječka nadbiskupija 20. godinu zaredom organizira Nadbiskupijsko spomen-hodočašće. Program počinje 18. studenoga u 10 sati u krugu Vukovarske bolnice, a u 10 i 30 kreće Kolona sjećanja koja prolazi kroz vukovarske ulice do Memorijalnog groblja.

U 12 i 15 predviđena je molitva i polaganje vijenaca kod Središnjeg križa na Memorijalnom groblju. Središnji dio hodočašća je misno slavlje koje će u 13 sati na Memorijalnom groblju predvoditi mons. dr. Ratko Perić, biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski. Ako vremenske prilike ne budu povoljne, euharistijsko slavlje slavit će se u župnoj crkvi sv. Filipa i Jakova.

„Ovom prigodom pozivam sve da zajedno kao vjernici u nedjelju 18. studenoga, na Dan sjećanja hodočastimo u Vukovar te okupljeni u euharistiji i bratskoj molitvi iskažemo zahvalnost i poštovanje prema svim poginulim braniteljima i civilnim žrtvama Vukovara, Podunavlja, ali i Hrvatskog naroda tijekom Domovinskoga rata”, stoji u pozivu nadbiskupa đakovačko-osječkog mons. Đure Hranića.

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

19 − ten =