Najbolja poduzetnička ideja 2019. otišla u ruke Đakovčaninu

Danas su na prigodnoj svečanosti uručene diplome najuspješnijim sudionicima projekta “Najbolja poduzetnička ideja 2019”. Prva nagrada otišla je u ruke Đakovčaninu. Jurica Perko, osnivač je start up tvrtke Jellyfish d.o.o. Njegova se poslovna ideja odnosi na integraciju punionica za električna vozila u infrastrukturu javne rasvjete. Naglasak je na iskorištenju postojeće infrastrukture – javne rasvjete koja je svugdje dostupna, a nije dovoljno iskorištena.

Punionica za električna vozila bila bi integrirana u sustav javne rasvjete te bi jedinicama lokalne samouprave omogućila proširenje mreže punionica i uštedu na inicijalnim troškovima.

Perku će ovo priznanje omogućiti da poslovnu ideju realizira do kraja. “Prototip bi mogao biti gotov kroz tri mjeseca. U kontaktu sam s nekim tvrtkama koji se bave proizvodnjom različitih komponenti koje sastavljamo u našu punionicu. Stvaramo jedan ekosustav, jer se ne želimo baviti proizvodnjom svih dijelova odjednom i vjerujem da ćemo vrlo brzo doći do finalnog proizvoda. Okvirno je za jednu punionicu potrebno 30 tisuća kuna.”, rekao je Perko tom prilikom.

Na natječaj za najbolju poduzetničku ideju u 2019. se godini prijavilo 40 kandidata, a za novčane nagrade najboljima Županija je osigurala 40 tisuća kuna.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

sixteen + eight =