Najbolje idejno arhitektonsko-urbanističko rješenje buduće 1. Gimnazije

Između 24 pristiglih radova, jednoglasnom odlukom Ocjenjivačkog suda najboljim idejno arhitektonsko-urbanističkim rješenjem buduće 1. Gimnazije u Osijeku proglašen je rad Maje Stanić, Vojka Stanića i Martine Vivode iz tvrtke Studio Mapa do.o.o. Rijeka. Njihov rad, kao i naredni najbolje ocijenjeni, u utorak navečer, 18. rujna 2018. godine, ponuđen je na uvid javnosti na izložbi postavljenoj u holu Građevinskog fakulteta u Osijeku. Izložbu su organizirali Osječko-baranjska županija i Društvo arhitekata Grada Osijeka, a otvorio ju je župan Ivan Anušić, koji je – uz Željka Koškog, Predraga Rechnera, Danijelu Lovoković, Olivera Grigića, Ranka Radunovića, Ivana Hampovčana i Željku Jurković – ujedno i član Ocjenjivačkog suda za izbor najboljeg rješenja buduće zgrade 1. Gimnazije.

– Pri ocjenjivanju radova Ocjenjivački sud je promatrao usklađenost radova s uvjetima određenim u pozivu, ali i drugim kriterijima, poput kvalitete prostornog koncepta, funkcionalnim zahtjevima i rješenjima, ekonomičnosti projekta, originalnosti, energetskoj učinkovitosti, ekološkoj komponenti te predloženim materijalima. Prihvaćeni projekt sadrži sve što je potrebno za izgradnju modernog školskog centra, a slijedi priprema projektno-tehničke dokumentacije što će koštati 2-2,5 milijuna kuna. Prema prvim procjenama ukupna vrijednost projekta bit će oko 40-45 milijuna kuna – rekao je župan Anušić prilikom otvaranja izložbe. Na upit o rokovima, župan je odgovorio:

– O nekim projektima govori se godinama, čak i desetljećima, na primjer o Regionalnom distribucijskom centru za voće i povrće. Lako je pričati, no treba djelovati, što sada činimo. Oba projekta, 1. Gimnazija i RDC-e, su u fazi projektiranja i bit će realizirani do kraja 2021. godine, naglasio je župan.

Izgradnja nove zgrade, odnosno kompleksa 1. Gimnazije u Osijeku je izuzetno složen i zahtjevan projekt, a radi koordiniranja svih aktivnosti danas, 19. rujna 2018. godine, održan je novi sastanka Provedbenog tima 1. Gimnazije koga čine predstavnici Županije, Grada Osijek, Hrvatskih voda, Vodovod Osijeka i drugih subjekata koji pokrivaju sve aspekte izgradnje nove škole. Na sastanku su bili i autori najboljeg idejnog rješenja te su počela najkonkretnija utvrđivanja daljnjih postupaka u prerastanju idejnog rješenja u realan projekt.

Pogoci: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

twelve − 3 =

Vrijeme danas