Najbolji sportaši u 2017. godini Laura Mašić i Andrej Kedveš

U organizaciji Grada Đakova i Zajednice športskih udruga Grada sinoć je u Centru za kulturu održan tradicionalni izbor naboljih sportaša, sportašica i sportskih kolektiva.

Najboljom sportašicom u 2017. godini proglašena je Laura Mašić iz Teniskog kluba Đakovo, 2. mjesto osvojila je Karmela Mićan iz Šahovskog kluba Đakovo Lim-Mont, a 3. mjesto pripalo je Daliji  Perković iz Ženskog kuglačkog kluba Đakovo.

Najboljim sportašem, već četvrtu godinu za redom, proglašen je Andrej Kedveš iz Kickboxing kluba Blitz, 2. mjesto osvojio je Domagoj Perlić iz Rukometnog kluba Đakovo, a 3. mjesto Ivan Car  iz Košarkaškog kluba Đakovo.

Najboljim žeskim kolektivom u prošloj godini proglašen je Odbojkaški Klub Đakovo, dok su se s jednakim brojm bodova na 2. mjestu našli Ženska Ekipa Šahovskog Kluba Đakovo Lim-Mont, Ženski Rukometni Klub Đakovo i Ženski Kuglački Klub Đakovo.

Najbolja muška ekipa je Košarkaški Klub Đakovo, na 2. se mjestu našla Muška Ekipa Šahovskog Kluba Đakovo Lim-Mont, dok je 3. mjesto pripalo Rukometnom Klubu Đakovo.

U kategoriji perspektivnih sportašica i sportaša, odnosno mladih nada u 2017. nagrađeni su Ivan Bilać iz Atletskog kluba SLA Ante Perić i Ivan Miličević iz Košarkaškog kluba Đakovo.

Trenerom godine proglašen je Igor Blažević iz Teniskog kluba Đakovo, dok je ovogodišnje priznanje za izniman doprinos razvoju i promociji sporta uručeno Vladimiru Racu, dugogodišnjem sportskom djelatniku, rukometašu, vaterpololisti, plivaču, karatisti i treneru brojnih ovih sportova.

Ipak, najemotivniji dio ovogodšnjeg izbora najboljih sportaša bila je dodjela posebnog priznanja za nesebičan rad i postignute rezultate u natjecanju sportaša s invaliditetom Boćarskom Klubu invalida „Lastavice“ kada se cijela dvorana Centra za kulturu ustala i nekoliko minuta pljeskala članovima „Lastavica“.

Podsjetimo, u Đakovu se najbolji sportaši s prekidima biraju od 1950. godine, a ove su godine prosudbenu komisiju koja je odabrala ovogodišnje laureate činili predsjednik Zajednice Športskih udruga Tihomir Benke, Tomislav Drmić, Tina Blažević, Ivan Hrga i Robert Francem.

Najavne filmove za svaku nagrađivanu kategoriju i ove je godine, već 23. godinu za redom, sminio, uredio i pripremio Zlatko Mesić.

Nagrade su najboljima, uz predsjednika Zajednice Tihomira Benkea, uručivali i gradonačelnik Marin Mandarić, zamjenici gradonačelnika Antun Galić i Robert Francem, predsjednik Gradskog vijeća Grada Đakova Pavo Cindrić i glavni tajnik Športske zajednice Osječko-baranjske županije Dubravko Ižaković. (Foto: Zlatko Mesić)

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

9 − 6 =