Nastavlja se akcija „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“

Osječko-baranjska županija treću godinu zaredom uključila se u humanitarnu akciju „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“. Cilj akcije je pomoć Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske na način da se reciklažom prikupljenih čepova osigura financiranje nabave skupih lijekova oboljelima od teških malignih bolesti.

Tako su prošlog tjedna u dvorištu Policijske uprave osječko-baranjske svi do tada prikupljeni plastični čepovi predani tvrtki Drava International Osijek. Ovog puta prikupljeno je 2.400 kg čepova, a akcije prikupljanja se nastavljaju.

Osječko-baranjska županija time doprinosi značaju ove inicijative te pomaže oboljelima od teških malignih bolesti. Projekt je istovremeno usmjeren ka poticanju ekološke osviještenosti građana jer znamo koliko je važno prikupljanje svakog oblika plastike, pogotovo čepova za koje nema organiziranog zbrinjavanja poput plastičnih boca.

Kutije za prikupljanje čepova postavljene su u prostorije svih upravnih odjela, ali i ustanova kojima je Županija osnivač, a sva prikupljena sredstva donirat će se udruzi za nabavu skupih lijekova.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

9 − eight =