Nastavlja se cijepljenje bez prethodnog naručivanja

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Nastavnom zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata obrađeno je 132 uzorka od kojih je 3 bilo pozitivno na koronavirus. Novopozitivne osobe imaju prebivalište na području Donjeg Miholjca, Semeljaca i Šodolovaca. Na liječenju u Općoj županijskoj bolnici Našice nalaze se 3 osobe koje su oboljele od COVID-19, dok u KBC-u Osijek nema hospitaliziranih osoba s tim oboljenjem. U samoizolaciji se trenutno nalazi 299 osoba.

Danas (6. srpnja) održana je sjednica Stožera civilne zaštite OBŽ na kojoj je razmatrana aktualna epidemiološka situacija na području Osječko-baranjske županije. Ocijenjena je zadovoljavajućom, no uz konstataciju da je i dalje nužno odgovorno ponašanje i provođenje propisanih preporuka, kao i redovite kontrole njihova provođenja. Zaključeno da se redovito cijepljenje građana protiv koronavirusa nastavlja na već ustaljeni način. Nastavit će se i cijepljenje bez prethodnog naručivanja, a o lokacijama i vremenu tog cijepljenja građani će biti obaviješteni javnim pozivom.

U Hrvatskoj je bar jednom dozom cijepljeno 43, 7 posto, a 32, 2 posto potpuno je cijepljeno. Podsjećamo, plan EU-a bio je do početka ljetne sezone procijepiti 70 posto odraslog stanovništva, taj zadatak do sada su ispunile Belgija, Nizozemska, Finska, Malta i Danska. Zanimljiv pdatak povezuje se s Hrvatskom, a to je da se kao zemlja članica EU-a po broju cijepljenih osoba starijih od 60, 70 i 80 godina nalazi pri samom dnu. U prilog ide infromacija da je tijekom ovoga vikenda na punktu Zrinjevac u Osijeku cijepljeno 70 posto više građana nego prethodnog vikenda. Od ukupno 1229 osoba njih 547 odlučilo se za Modernu, 682 za Johnson potvrdio je voditelj službe za epidemilogiju OBŽ Tomislav Dijanić.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

three × one =