Natječaj za 15. književnu nagradu ‘Anto Gardaš’

DRUŠTVO HRVATSKIH KNJIŽEVNIKA i DRUŠTVO HRVATSKIH KNJIŽEVNIKA Ogranak slavonsko-baranjsko-srijemski – Osijek raspisuju N A T J E Č A Jza 15. Hrvatsku književnu nagradu ” ANTO GARDAŠ”

 Natjecati se mogu nakladnici i autori/autorice prvih izdanja romana ili zbirki pripovijedaka za djecu i mladež, objavljenih u 2020. godini na hrvatskom jeziku

 Društvo hrvatskih književnika Zagreb i DHK – Ogranak slavonsko-baranjsko-srijemski utemeljili su godišnju Hrvatsku književnu nagradu “Anto Gardaš” za najbolji roman ili zbirku pripovijedaka za djecu i mladež.

Stalni pokrovitelji nagrade su Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Grad Osijek i Osječko-baranjska županija.

Za Nagradu se mogu natjecati nakladnici i autori/autorice knjiga objavljenih prvi put 2020. na hrvatskom književnom jeziku. Prosudbeno povjerenstvo, sastavljeno od tri istaknuta hrvatska književnika ili znanstvenika za djecu i mladež, objavit će do kraja travnja 2021. odluku o užem izboru za dobitnika Nagrade, a dobitnika/dobitnicu 21. svibnja 2021. Na natječaj treba poslati tri primjerka knjige, na adresu: DHK, 10000  Zagreb, Trg bana Jelačića 7/I, s naznakom – za Nagradu “Anto Gardaš”, do 15. ožujka 2021.

 Rezultati natječaja bit će objavljeni u dnevnim novinama, književnim listovima te u elektronskim medijima. Nagrada dobitniku/dobitnici bit će uručena na posebnoj svečanosti u Osijeku, 21. svibnja 2021. 

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

5 × five =