Nema novooboljelih!!

Tijekom posljednja 24 sata na području Osječko-baranjske županije nije zabilježena niti jedna novopozitivna osoba od 82 testiranih u Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije. I dalje je broj zaraženim koronavirusom od početka pandemije do danas – 121.

Sveukupno je, od 121 oboljele osobe od koronavirusa do sada, izliječena 81 osoba s područja naše županije, a tijekom posljednja 24 sata njih 4. Do sada je osam osoba preminulo, a tijekom posljednja 24 sata nije bilo novih smrtnih slučajeva. Dobrog su općeg stanja svi bolesnici u KBC-u kojih je na bolničkom liječenju i dalje 9, a niti jedna osoba nije na respiratoru.

U samoizolaciji se od jučer nalaze 123 osobe, što je za 10 više. Riječ je o 8 osoba koje su kontakti oboljelih, a ostale osobe su stavljene u samoizolaciju jer su u Hrvatsku došle iz inozemstva. Policijska uprava osječko-baranjska zaprimila je dvije dojave građana o kršenju samoizolacije i obje su se pokazale točnima i to na području Tenje i Dalja, a samoinicijativno su obišli 22 osobe i sve su poštivale mjere samoizolacije.

Policija je provjeravala propusnice, kao i do sada na 7 stalnih nadzornih punktova na granicama županije. Obavljeno je ukupno 6.438 pregleda, a dvije osobe nisu imale valjane propusnice.

Na današnjoj sjednici Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije dogovorena je, prema nalogu Nacionalnog stožera, demobilizacija dvorane Gradski vrt koja je prije nešto više od mjesec dana pripremljena za mogući prihvat lakše oboljelih od koronavirusa.

Od 4. svibnja u okviru drugog kruga popuštanja mjera zdravstvena usluga u bolnicama ali i u primarnoj zdravstvenoj zaštiti vraća u redovni rad uz poštivanje mjera koje je propisala epidemiološka služba.

– Započele su pripreme za otvaranje Zoološkog vrta u Osijeku. Pristigla je suglasnost Nacionalnog stožera kao i propisani epidemiološki uvjeti pa je idući korak na Stožeru Civilne zaštite Grada Osijeka. Jučer smo s osječkim Stožerom održali sastanak te razmatramo otvaranje kvartovskih tržnica te postavljanje adventskih kućica na javne gradske površine kako bi naši OPG-ovi mogli prodavati sezonsko voće – rekao je načelnik Stožera Civilne zaštite Osječko-baranjske županije Goran Ivanović.

Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije braniteljima čestita 25. obljetnicu vojno-redarstvene operacije „Bljesak“ te svim stanovnicima naše županije 1. svibnja, Praznik rada uz poruku #DržiRazmak ili #OstaniDoma.

Pogoci: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

4 × 5 =

Vrijeme danas