“Noć knjige” održava se ove godine putem društvenih mreža

Deveta Noć knjige održat će se unatoč pandemiji 23. travnja. Za razliku od prijašnjih, ovogodišnji program organiziran je online i donosi gotovo 200 virtualnih programa i sadržaja knjižnica, antikvarijata, osnovnih i srednjih škola, kazališta, ilustratora, prevoditelja, pisaca i drugih kreativaca, otvorenje manifestacije na TV-u i društvenim mrežama, a ovogodišnja je poruka “Knjige mijenjaju svijet”. Ovoj zanimljivoj i nadasve korisnoj manifestaciji pridružila se i Gradska knjižnica i čitaonica Đakovo zanimljivim programom kojega je za naš radio najavila ravnateljica Anđelka Blažević.

Gradska knjižnica ni ovoga puta nije zaboravila svoje najmlađe ali i najstarije članove, te je pripremila za obje skupine zanimljive sadržaje.

U sutrašnjem programu slijedi šesta radionica iz ciklusa Iz knjige na stol koja će ovoga puta govoriti o koprivi i njenoj prehrambenoj vrijednosti. Od 19 do 24 sata na društvenim mrežama Gradske knjižnice i čitaonice uslijedit će nagradne igre u kojima će oni sretne ruke imati priliku osvojiti, a što drugo nego knjigu. Dodajmo da je Noć knjige manifestacija pokrenuta 2012. godine, kako bi se, bez zatvaranja očiju pred često nelijepom svakodnevicom, barem na jedan dan govorilo o čaroliji stvaranja i radosti čitanja knjiga. Cilj projekta je kroz jedinstvenu manifestaciju potaknuti kulturu čitanja i uvažavanja knjige kao civilizacijskog i kulturnog dosega te dati poticaj razgovoru o statusu i važnosti knjige u suvremenom društvu.

Pogoci: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

3 + nineteen =

Vrijeme danas