Noć knjige

U ponedjeljak 23. travnja 2018. godine održat će se sedma Noć knjige, manifestacija kojom se želi potaknuti čitanje te razgovor o položaju i vrijednosti knjige u suvremenu društvu. Povod su za manifestaciju Svjetski dan knjige i autorskih prava (23. travnja) te Dan hrvatske knjige (22. travnja).

Tema Noći knjige 2018. bit će Budućnost knjige. Točno pedeset godina nakon svemirskoga programa Apollo 8, u sklopu kojega su prvi put ljudi poslani u putanju oko Mjeseca, te pedeset godina od dvaju bitnih znanstveno-fantastičnih filmskih uradaka, Planet majmuna i 2001.: Odiseja u svemiru, pitamo se, sa zabrinutošću i radoznalošću, kako će izgledati knjiga sutrašnjice, jesmo li u nju već zakoračili i kako će njezina dostignuća utjecati na našu zainteresiranost za čitanje. Naravno, pouzdati se možemo i u svevremenski, utješni natpis s Vodiča kroz galaksiju za autostopere: Bez panike, nadajući se da će se stvari razvijati točno onako kako trebaju.

Noć knjige osim u Gradskoj knjižnici i čitaonici u Đakovu uz gostovanje Milane Vuković Runjić i nastup Acoustic dua, u našem gradu obilježit će i Srednja strukovna škola Antuna Horvata. Program Više od lektire započinje u 17:30 u strukovnoj školi uz suvremene hrvatske knjiženice i književnike. Od 20.30 u Rock baru King spojit će se glazba i književnost. Organizatori su Srednja strukovna škola Antuna Horvata, Đakovački kulturni krug, Društvo hrvatskih književnika ogranak slavonsko-baranjsko-srijemski i Rock bar King u kojem večeras koncert ima Disciplin A Kitschme.

 

 

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

fourteen − 3 =