Noć muzeja u Đakovu

Danas se u muzejima diljem Hrvatske održava 17. Noć muzeja. Najveći dio događanja preselio se na digitalne kanale komuniciranja, o čemu I govori ovogodišnja tema “Između stvarnog I digitalnog”. Noći muzeja se, kao i svake godine, pridružuju i đakovački. U Muzeju Đakovštine su pripremili brojne online radionice, virtualne izložbe te video projekcije. Program počinje u 18 sati, a sadržaji će biti dostupni putem Facebook stranice Muzeja i YouTube kanala. Više je o programu za Novi radio rekla Jelena Boras, kustosica Muzeja Đakovštine.

Svi posjetitelji će od 19 i 30 iz udobnosti vlastitog doma moći uživati i u koncertu dječjeg zbora “Librići” pod vodstvom profesorice Marijane Matijević. Za kraj je Muzej Đakovštine u suradnji s Foto-kino klubom Đakovo pripremio projekcije filmova „Izimača” i „Prvi uspon đakovačkih planinara na Triglav 1979.” Budući da je ovogodišnja tema Noći muzeja “Između stvarnog i digitalnog”, svi posjetitelji pozvani su da i uživo posjete Muzej te pogledaju stalne postave.

Program počinje od 18 sati.

Za ovogodišnju Noć muzeja i Spomen muzej biskupa J. J. Strossmayera je pripremio bogat online program. Cjelokupni program prikazat će se virtualno, a o njemu je više, za naš radio rekla kustosica Irena Ivkić

Zatim, od 19 sati na rasporedu je Izložba portreta hrvatskih književnika akademske slikarice Marije Adrić Soldo dok će posjetitelji od 20 sati moći pogledati izložbu đakovačkog kolekcionara Valentina Markovčića.

U programu Noći muzeja posjetitelji će moći uživati i u koncertu klape „Sv. Ilija” iz Osijeka koji počinje u 21 sat.

Sve izložbe posjetitelji mogu pogledati i uživo, počevši od ponedjeljka 31. siječnja pa sve do kraja veljače.

Đakovačka Gimnazija se također pridružuje ovogodišnjoj Noći muzeja. Pripremili su zanimljiv virtualni program, u kojem posjetitelji mogu između ostaloga pogledati prezentaciju pokusa iz fizike. Putem videa na YouTube kanalu učenice će zajedno s profesoricom Mirtom Lulić prezentirati pokuse iz geometrijske optike koristeći pri tome pribor koj imaju kod kuće. „Što bi ti učinio?” je izložba radova koje su učenici izradili pod mentorstvom profesorice povijesti Ines Jančula, a koja ukazuje na važnost širenja tolerancije, nenasilja i mira. Učenici su pripremili i izložbu fotografija pod metorstvom profesorice Spomenke Hardi kojom su htjeli prikazati ljepotu prirode koju su zabilježili fotoaparatom. U programu Noći muzeja đakovačka Gimnazija se dotaknula i problema prekomjerne sjeće šuma kroz prezentaciju istraživanja „Josip Kozarac i slavonski hrast”. Spomenimo i kako je ovo prvo sudjelovanje đakovačke Gimanzije u Noći muzeja.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

nine + 1 =