Noć muzeja u Spomen-muzeju biskupa J.J.Strossmayera

Spomen-muzej biskupa J.J.Strossmayera u Đakovu i ove godine sudjeluje u 18. Noći muzeja na temu Muzeji su važni! Kao i svih prethodnih godina, posjetitelji će moći uživati u raznovrsnom programu.

Program se održava u petak, 27. siječnja, od 18 do 22 sata. Od 18 do 19 sati na radionici će se izrađivati nakit od aluminijske folije, upoznati i usvojiti razne tehnike izvedbe ritma. Cilj je izraditi suvremeni nakit inspiriran prapovijesnom i tradicionalnim ornamentom. Radionica je predviđena za djecu viših razreda osnovne škole, srednjoškolce i odrasle osobe. Za djecu nižih uzrasta pripremljene su perlice za izradu nakita.

Vrijeme od 18 do 20 sati posvećeno je pralinama “Sofijina srca” i predstavljanju brošure prigodom 260 g. rođenja Sofije Haibel. U programu je izložba Sakralna kiparska djela iz zbirke Ljevaonice umjetnina Ujević. U kripti katedrale sv. Petra moći će se pogledati jedinstvena izložba koja obuhvaća 107 djela, većinom raspela i likova svetaca, koja su oblikovala 43 Hrvatska umjetnika. Autor izložbe je Milan Bešlić.

Tu su još dvije izložbe, “150 godina DVD-a Đakovo”, a Art za po doma predstavit će novu seriju ilustracija Marije Adrić Soldo „Bile jednom jedne kune”.

Uz razgledavanje stalnog postava posjetitelje čeka i koncert glazbenika Darka Čuvidića od 20 sati.

Pogoci: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

13 + 17 =

Vrijeme danas