Nova prvoligaška sezona pred odbojkašicama

Narednog vikenda, 7. listopada. đakovačke odbojkašice protiv ŽOK Rockwoola u Rovinju kreću u novu prvoligašku sezonu. Prošlogodišnjim superiornim osvajanjem 1. B lige bez poraza, svima je bilo jasno da daljnje natjecanje u toj ligi nema nikakav natjecateljski smisao. Za klub je ljeto bilo veoma turbulentno i neizvjesno oko nastupa u Prvoj ligi jer jednostavno proračun kluba nije na toj razini koja osigurava pokrivanje svih troškova natjecanja. Ipak, klub će u dogovoru s novom gradskom vlašću te svojim sponzorima i donatorima učiniti sve da se natjecanje odradi na zadovoljavajući način.

Tajnik kluba Ivan Lovrić ističe da je bilo dosta dvojbi oko nastupa, ali da će se učiniti sve kako bi se osigurao nesmetan rad prvoj ekipi,  ali da se nikako ne smije zaboraviti drugu i treću ligu gdje nastupaju buduće prvoligašice: “…kao najviše rangirani loptački sport u gradu vjerujemo da je došlo vrijeme da sa novim snagama i proračun za naš klub u idućoj godini bude na razini potrebnoj za nesmetano odigravanje prvenstva”.

Iz kluba poručuju da je bilo i odlazaka važnih igračica, ali da se uprava pobrinula da se upražnjena mjesta popune kvalitetnim odbojkašicama iz bliže okolice Đakova. Trener Dragan Božić napominje da je prioritet zadržavanje prvoligaškog statusa, a prije svega izbjegavanje kvalifikacijskog turnira kojeg su do sada već igrali tri puta te koji im za dva mjeseca produžuje sezonu, unosi veliku količinu stresa te financijski iziskuje puno veća sredstva. Za kraj, trener Božić poručuje: “Vjerujem da imamo snage i da ćemo kroz sezonu igrati sve bolje jer ponovno je tu nekoliko novih igračica koje treba dići na prvoligašku razinu”.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

twenty + 10 =