Nove fiksne kamere za nadzor brzine u Kuševcu, Satnici Đakovačkoj i Piškorevcima

Ministarstvo unutarnjih poslova dovršilo je popis lokacija na koje će postaviti fiksne kamere za nadzor brzine s ugrađenim sustavom za automatsko prepoznavanje registarskih pločica Sva 122 kućišta u koja će se premještati ukupno 59 novih kamera bit će postavljeno do kraja godine.

Fiksne kamere bit će raspoređene na 17 policijskih uprava. Među njima je PU Osječko baranjska koja već ima nekoliko takvih kamera, a nove će biti postavljene u sljedećim mjestima: KUŠEVAC, Ulica Ante Starčevića kod kbr. 76A , SATNICA ĐAKOVAČKA, Ulica bana Josipa Jelačića kod kbr. 11, ĐURĐANCI, ulica kroz mjesto Đurđanci kod kbr. 167, PIŠKOREVCI, Zagrebačka ulica kod kbr. 20.
Za odabir lokacija presudni su bili pokazatelji mjesta na kojima se događaju najteže prometne nesreće uzrokovane prebrzom vožnjom.


Tako će biti ispunjen lani potpisan 53 milijuna kuna vrijedan ugovor o nabavi uređaja za mjerenje brzine, a koji osim fiksnih kamera podrazumijeva i nabavku 50 stacionarnih uređaja za mjerenje brzine na tronošcu te 100 ručnih uređaja. 
Iako su fiksni uređaji za mjerenje brzine nabavljeni prije svega radi nadzora brzine kretanja vozila, moći će se koristiti za sankcioniranje i nekih drugih prekršaja, poput korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom te nevezanja sigurnosnim pojasom. (foto: PIXSELL)

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

19 + ten =