Nove mjere: Zabrana održavanja svih javnih događanja i okupljanja s više od 50 osoba

Nacionalni stožer civilne zaštite objavio je nove mjere koje se odnose na ograničavanje javnih i drugih okupljanja na 50 osoba.

Odluka o epidemiološkim mjerama stupa na snagu danas u ponoć, a vrijedit će idućih 14 dana, nakon čega će se procijeniti provedba mjera, rekao je voditelj Nacionalnog stožera Davor Božinović.

Propisana je stroga mjera fizičkog distanciranja, izbjegavanje bliskog kontakta u razmaku od najmanje dva metra u zatvorenom i 1,5 metar na otvorenom prostoru. Također, nalaže se zabrana održavanja svih javnih događanja i okupljanja s više od 50 osoba. Na svadbama može biti najviše 30 osoba te na pogrebima također najviše 30 osoba. Na ostalim privatnim svečanostima i okupljanjima može biti najviše 15 osoba, kazao je Božinović.

Sportska natjecanja mogu se održavati samo bez gledatelja. Javna događanja, okupljanja i svečanosti mogu trajati najdulje do 22 sata, osim svadbi koje mogu trajati do ponoći. Okupljanja i svečanosti u ugostiteljskim objektima mogu trajati najdulje do kraja radnog vremena utvrđenog odlukom Stožera. Do sada je ispisano oko milijun kuna kazni .

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

three × 1 =