Novi direktor Univerzala je Stjepan Ripić

Foto: M.M.

Danas se u Maloj vijećnici Grada Đakova održala novinska konferencija kojoj su prisustvovali gradonačelnik grada Đakova Marin Mandarić, Stjepan Ripić, novoizabrani direktor tvrtke Univerzal d.o.o., načelnik općine Semeljci Grga Lončarević te načelnik općine Strizivojna Josip Jakobović. Skupština tvrtke Univerzal d.o.o. je od strane stare Uprave bila zakazana za 8. rujan, što su članovi Skupštine ocijenili neprihvatljivim, rekao je Lončarević. Gradonačelnik Mandarić je obrazložio izvanredno sazivanje Skupštine:

Na smjenu s pozicije oglasio se i dosadašnji direktor Mile Kaselj: „Isti ti načelnici općina izloženi su posljednjih dana pozivima i velikom političkom pritisku za mojim razrješenjem prije isteka mandata, što je uostalom najmanje bitna stvar ako će to riješiti sve ostale probleme i učiniti Mandarića sretnim čovjekom“, rekao je Kaselj. Na upit novinara je li istina da su prvotno članovi Skupštine, koju čine predstavnici devet općina Đakovštine i gradonačelnik Grada Đakova, bili protiv smjene donedavne Uprave, Lončarević je odgovorio:

Kaselj je istaknuo da je iznenađen što je g. Mandarić bez ijedne riječi obrazloženja i materijala o traženim razrješenjima i imenovanjima, manje od 48 sati kasnije, izjavio da Uprava Društva ignorira zahtjev za sazivanje Skupštine, iako zna da je Zakonom predviđeni rok 14 dana od zaprimanja zahtjeva, što je 19. srpnja 2017. Stjepan Ripić novi je direktor gradskog komunalnog poduzeća, tvrtke Univerzal d.o.o., a dolazi iz Piškorevaca te je ekonomist po struci. Također, član je HDZ-a, iako ističe da nije aktivni član, osim što je član Mjesnog odbora u Piškorevcima:

Kaselj je dodao kako nema apsolutno ništa protiv imenovanog novog direktora te da mu je spreman pružiti podršku u radu i upoznati ga s brojnim započetim projektima.

Pogoci: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

1 × three =

Vrijeme danas