Novi mamograf u Đakovu donosi bolju dijagnostiku i smanjenje lista čekanja

Povodom početka rada na novom digitalnom mamografu, župan Ivan Anušić jučer je (1. prosinca 2021. godine) posjetio Ispostavu Doma zdravlja Osječko-baranjske županije u Đakovu. Naime, Dom zdravlja OBŽ u srpnju 2021. godine nabavio je digitalni mamograf za potrebe Odjela radiološke dijagnostike u Đakovu, a da bi se uređaj pustio u funkciju bilo je neophodno obaviti i dodatne građevinske, vodoinstalaterske i elektroinstalaterske radove u zgradi Doma zdravlja.

Ukupna vrijednost digitalnog mamografa je 1,5 milijuna kuna, a Dom zdravlja Osječko-baranjske županija nabavio ga je decentraliziranim sredstvima, rekao je župan Anušić te je dodao da je najveći iznos sredstava putem projekta Dostupnije primarne zdravstvene zaštite izdvojeno upravo za đakovačku ispostavu Doma zdravlja OBŽ, ukupno oko 4,5 milijuna kuna.

Novi digitalni mamograf u Đakovu ujedno omogućava brže i točnije dijagnosticiranje bolesti dojke. Uređaj se odlikuje i manjom dozom zračenja, većom brzinom dobivanja snimke, i to na ekološki prihvatljiv način. Dodatna prednost je korištenje računalno potpomognutog sustava otkrivanja u svrhu povećanja sigurnosti te korištenje tehnike koja otkriva i do tri nova karcinoma dojke na 1.000 pregledanih žena.

Pogoci: 10

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

17 + 10 =

Vrijeme danas