Novi proračun županije veći za 6,29 posto

Jučer je održana 10. sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća Osječko-baranjske županije, koga čine predstavnici županijske uprave, poslodavaca i sindikata. U 2019. godini Osječko-baranjska županija kreće s konkretnim projektima koje najavljuju u proteklih godinu dana i za koje je pripremljena dokumentacija. Najznajčajniji su Regionalni distributivni centar za voće i povrće, sustavi navodnjavanja, te Gospodarski centar u Osijeku, kazao je župan Ivan Anušić predstavljajući proračun GSV-u, a koji će iznositi 904,9 mil kuna.

Najveća vijest je početak radova za cestovni prijelaz željezničke pruge u Ulici sv. Leopolda Bogdana Mandića u Osijeku, koji je jedan od najfrekventnijih takvih prijelaza u Hrvatskoj jer njime svakoga dana prođe i do 22.000 automobila te je jedno od prometnih „uskih grla“. O rješenjima se govori već dulje vrijeme, no ono će početi s realizacijom u 2019. godini kada Hrvatske ceste u suradnji s Osječko-baranjskom županijom planiraju početi gradnju podvožnjaka. Isto tako, nagodinu je predviđena rekonstrukcija zgrade željezničkog kolodvora u Osijeku, rekao je Direktor Radne jedinice HŽ Infrastrukture Istok Damir Mihić.

HŽ u narednih nekoliko godina na području Osječko-baranjske županije namjerava provesti investicije u vrijednosti oko 78 milijuna kuna. Razmatrane su također informacije o stanju nezaposlenosti i provođenja mjera za zapošljavanje, te o položaju žena na tržištu rada na području Osječko-baranjske županije. I poslodavci, ali i sindikati istaknuli su kako je dugogodišnji problem nezaposlenosti u županiji zamijenio problem nedostatka radne snage, Ivan Sarić predstavnik poslodavaca u GSV-u.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

four × five =