Novi uspjeh kajakaša iz PU osječko-baranjske

Policijski službenici Ministarstva unutarnjih poslova Petar Ivić i Marko Jelkić iz PU osječko-baranjske te Štefo Lutz iz PU zagrebačke postigli su izvrsne rezultate za hrvatsku kajakašku reprezentaciju na međunarodnoj regati koja je od 5. do 7. srpnja održana u talijanskom gradu Auronzo di Cadore.


Marko Jelkić i Petar Ivić osvojili su srebrnu medalju u kanuu dvokleku na 500 metara te zlatnu medalju u kategoriji C2 na 200 metara. Pojedinačno je u kategoriji C1 na 200 metara zlatnu medalju osvojio Marko Jelkić, a srebrnu Štefo Lutz, koji je osvojio i broncu u jednokleku na 500 m.
Petar Ivić, temeljni policajac u Policijskoj postaji Beli Manastir, veslanjem se bavi 15-ak godina, od osnovnoškolskih dana, i višestruki je državni prvak, a na školovanje na Policijsku akademiju došao je u redovima sportaša.
Marko Jelkić, koji je nedavno iz interventne policije PU osječko-baranjske prešao u postrojbu Specijalne jedinice policije Osijek, također je u veslanju od juniorskih dana 2002. godine, a najbolje je rezultate ostvario u posljednje tri godine, dobrim plasmanom na dva svjetska i dva europska prvenstva.
Idući veliki izazov ovim veslačima bit će Svjetsko prvenstvo u mađarskom Segedinu 28. kolovoza 2019., koje je ujedno i kvalifikacija za Olimpijske igre 2020. godine.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

8 + 10 =