Novi uspjesi učenika đakovačke Glazbene škole

Odlične vijesti stižu iz đakovačke Glazbene škole. Naime, učenici tamburaškog odjela Osnovne glazbene škole pri OŠ “Ivan Goran Kovačić” sudjelovali su u ponedjeljak, 28, ožujka, na Međunarodnom natjecanju tamburaša Požega 2022. te ostvarili zavidne rezultate. Luka Filer, 2.r. (učitelj Tomislav Radičević) osvojio je I. nagradu i zlatnu medalju u disciplini brač I. kategorija i s 97,75 bodova je postao i ukupni pobjednik kategorije.

Lucija Mikić, 2.r. (učitelj Darko Šunić) osvojila je II. nagradu u disciplini bisernica I. Kategorija. Marko Jakobović iz 3.r. PO Strizivojna (učitelj Vladimir Čatić) osvojio je I. nagradu i zlatnu medalju u disciplini bisernica I. kategorija i s 98,33 bodova je postao i ukupni pobjednik kategorije.

Osim njih, tu su i Tena Hac, 4.r. (učitelj Tomislav Radičević) koja je osvojila I. nagradu u disciplini brač II. kategorija; Gabrijel Petrović, 4.r. (učitelj Tomislav Radičević) osvojio je II. nagradu u disciplini bisernica II. kategorija i Petar Vlajčić, 5.r. (učitelj Darko Šunić) osvojio je II. nagradu u disciplini bisernica II. kategorija. Čestitke učenicima, učiteljima i korepetitorici Matei Matić bez čije klavirske pratnje ovaj uspjeh ne bio bio moguć, poručuju iz Glazbene škole.

Dodajmo ovome da su na Međunarodnom natjecanju mladih glazbenika Sonus op. 7 u Križevcima Marko Funarić i Ivan Cigić u disciplini Klavir III. kategorija osvojili prvu nagradu. Marko je s 98,80 bodova ujedno i natjecatelj s najvećim brojem bodova u svojoj kategoriji. Kako ističu iz Glazbene škole ova disciplina je vrlo izazovna po težini gradiva koje se izvodi te su oba učenika primijećeni od članova žirija koji su osobno čestitali njima i njihovim učiteljicama i mentoricama Brigiti Menrat i Maji Varga.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

17 − sixteen =