Novih devet projekata za energetsku obnovu, među njima i OŠ u Piškorevcima i Gorjanima

Već je dobro poznato kako je Osječko-baranjska županija vodeća u Republici Hrvatskoj po broju projekta energetske obnove zgrada ustanova kojima je osnivač. No, unatoč tome u županiji ne staju već planiraju u sljedećim godinama energetski obnoviti sve takve zgrade. Jučer su tako u Županiji potpisani ugovori za još 9 projekata ukupne vrijednosti 22 milijuna kuna.

Dakle, još 9 osnovnih i srednjih škola i drugih ustanova u OBŽ dobiti će novi izgled, a zahvaljujući projektima energetske obnove ostvarit će i značajne uštede na troškovima grijanja i hlađenja. Među njima su i dvije škole s đakovačkog područja, OŠ Matija Gubec u Piškorevcima te OŠ u Gorjanima. Jučer potpisanih 9 ugovora vrijedni su ukupno 22 milijuna kuna, a dio su druge faze energetske obnove u OBŽ u kojoj će se ukupno obnoviti 35 objekata.

Zahvaljujući projektima energetske obnove javnih zgrada u OBŽ, do sada je obnovljeno 19 zgrada, a vrijednost ovih projekata bila je nešto viša od 62 milijuna kuna. U drugoj fazi do 2021. godine obnovit će ih se još 35 u vrijednosti od 116 milijuna kuna, tako da će u ukupnu energetsku obnovu na području županije biti uloženo 178 milijuna kuna.

Radovi na 9 novih projekata trebali bi krenuti do kraja kolovoza, a rok za dovršetak je od 8 do 10 mjeseci.

Pogoci: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

1 × 3 =

Vrijeme danas