Obilježavanja 30. obljetnice oslobađanja vojnih objekata u Đakovu

U sklopu programa obilježavanja 30. obljetnice oslobađanja vojnih objekata u gradu i 29 godina djelovanja Udruge udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Đakovštine danas u 17 sati u Pavićevoj ulici broj 1 bit će otvorena Spomen soba poginulim hrvatskim branteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata.

Jučer je u suorganizaciji Udruge veterana 122. brigade u kući Reichsmann otvorena izložba fotografija i predstavljena knjiga „Strategijska obrambena operacija 91.-92.” generala Vinka Vrbanca i Stjepana Antolašića.

Program se nastavlja sutra u 9 sati Izložbom vojne tehnike i naoružanja na parkiralištu iza Male crkve, otvorenjem izložbe fotografija u Centru za kulturu „Đakovo u Domoviskom ratu” u 11 sati, polaganjem vijenaca kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima na Vijencu kardinala Alojzija Stepinca te nakon toga svečanom akademijom i svetom misom za poginule i umrle hrvatske branitelje.

U petak, 17. rujna, u kući Reichmann održat će se promocija knjige admirala Davora Domazeta Loše “Hrvat jest ratnik” od 18 sati.

Hits: 10

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

3 × three =