Obilježavanje XXVI. Svjetskog dana bolesnika u Osijeku

Institut za novu evangelizaciju Sv. Ivan Pavao II. i Katoličko društvo medicinskih sestara i tehničara priredilo je povodom XXVI. Svjetskog dana bolesnika raznovrstan program 7., 10. i 12. veljače. Ovogodišnji Svjetski dan bolesnika (11. veljače) tematiziran je porukom pape Franje »Mater Ecclesiae: ‘Evo ti sina!… Evo ti majke!’ I od toga časa uze je učenik k sebi« (Iv 19, 26-27).

U srijedu, 7. veljače u pastoralnim prostorima Vikarijata Osijek održana je tribina na temu „Priziv savjesti” o kojoj je govorio prof. dr. sc. Tonči Matulić.

U subotu, 10. veljače od 10 do 13 sati organizirano je dobrovoljno darivanje krvi na Kliničkom zavodu za transfuzijsku medicinu KBC-a Osijek u organizaciji Katoličkog društva medicinskih sestara i tehničara (HKDMST) – ogranak Osijek, Podružnice HUMS-a KBC-a Osijek, Društva glavnih sestara HUMS-a, Kirurškog društva i Društva za bol. U 11 sati Klinički zavod za transfuzijsku medicinu posjetit će biskupski vikar za pastoral grada Osijeka mons. dr. sc. Vladimir Dugalić u suradnji sa HKDMST – ogranak Osijek. U 11.30 sati uslijedit će posjet bolesnicima Klinike za otorinolaringologiju i kirurgiju glave i vrata te Zavodu za maksilofacijalnu i oralnu kirurgiju KBC-a Osijek, a mons. dr. Dugaliću te članovima HKDMST – ogranak Osijek u posjetu će se pridružiti i učenici Medicinske škole. Posjet će biti zaključen misnim slavljem u bolničkoj kapelici u 13 sati koje će predslaviti mons. dr. Dugalić, a pjevanje će predvoditi Pjevačko društvo sv. Josipa te zbor medicinskih sestara.

U ponedjeljak, 12. veljače bolesnike KBC-a Osijek posjetit će članovi Hrvatskog katoličkog društva medicinskih sestara i tehničara (HKDMST) – ogranak Osijek, učenici Medicinske škole Osijek i Isusovačke klasične gimnazije u Osijeku.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

one × four =