Obilježen dan Općine Sikirevci

Općina Sikirevci u petak, 28. lipnja 2019., obilježila je dan Općine Sikirevci.

Bogat program obilježavanja dana Općine Sikirevci započeo je u 09.00 sati održavanjem sv. Mise za poginule i nestale branitelje u crkvi sv. Nikole biskupa u Sikirevcima. Nakon održane sv. Mise u 09.45 sati pristupilo se polaganju vijenaca kod spomen obilježja u Sikirevcima, a nakon toga i u Jarugama.

Održao se i Program za djecu predškolskog i školskog uzrasta, u organizaciji udruge Mladi Sikirevaca i Jaruga koji je započeo u 14h. Program je popraćen raznim igrama i aktivnostima.

Osim toga, organizirana je i izložba udruga i OPG-ova s područja Općine Sikirevci. Svoje proizvode predstavili su nositelji OPG-ova sa područja Općine Sikirevci. Neke od njih su udruga Sikirevački motivi, koja je izložila svoju čipku, gosp. Mirko Sičanica koji je izložio antikvitetne predmete, OPG Ilija Živić, koji će izložio povrtlarske proizvode sa svog OPG-a, te drugi.

Svečana sjednica i domjenak Općine Sikirevci, održao se u 16.00 sati. Svečanoj sjednici i domjenku pristvovali su načelnik i vijećnici Općinskog vijeća Općine Sikirevci, predsjednici i članovi Mjesnog odbora Sikirevci i Jaruge, predstavnici udruga sa područja Općine kao i načelnici susjednih i okolnih općina te predstavnici ureda župana u Brodsko – posavskoj županiji.

U povodu obilježavanja dana općine Sikirevci održala se i prijateljska nogometna utakmica između NK Sikirevci i NK „Sloga“ Jaruge, a u zabavnom dijelu programa u večernjim satima nastupili su članovi Plesnog kluba Kick te tamburaški sastav Kas.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

fifteen − 3 =