Obilježen Dan Osječko-baranjske županije

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u počast poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima, na platou Kapelice Mira na Krunskoj utvrdi u Osijeku jučer, 2. lipnja 2018. godine, počelo je obilježavanje Dana Osječko-baranjske županije. Uz izaslanstvo Županije na čelu sa županom Ivanom Anušićem, vijence su položili i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, predstavnici Grada Osijeka, Hrvatske vojske, policije i braniteljskih udruga.


Središnji dio obilježavanja Dana županije bila je svečana sjednica Skupštine Osječko-baranjske županije. Održana je u Hrvatskom narodnom kazalištu, a među uzvanicima bila je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac kao izaslanica predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, saborski zastupnik Vlatko Kopić kao izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Jandrokovića, više saborskih zastupnika, pomoćnika ministara te drugi gosti.
Uzvanike i sve nazočne pozdravio je predsjednik Županijske skupštine Dragan Vulin koji je naglasio povratak optimizma na razini Županije, što je potvrdio i župan Ivan Anušić u svom prigodnom govoru. Nazočnima su se također obratile predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i izaslanica premijera Gabrijela Žalac.


– Županija se u ovom trenutku razvija samo prema gore i izuzetno sam velik optimista, pa je rezime svega što smo radili u ovih godinu dana bila tema govora na svečanoj sjednici. Radili smo konkretne projekte o čemu postoje konkretne brojke i ostali podaci. Ako nastavimo ovakvom dinamikom realizirat ćemo sve što smo govorili i obećali u predizbornoj kampanjii. I puno više od toga. Optimista sam jer Osječko-baranjska županija napokon puno više komunicira, i to vrlo otvoreno sa svim jedinicama lokalne samouprave na području županije, otvoreno komuniciramo s Vladom Republike Hrvatske, realizira se Projekt Slavonija, Baranja i Srijem te mnogi drugi kapitalni projekti. Pri tomu držim da je ključan naš angažman u svim projektima jer dobro znamo da nam nitko neće „donijeti novce na stol“ nego ih mi moramo inicirati, raditi projekte i tražiti suradnju. U tomu uspijevamo i u ovom trenutku sam vrlo zadovoljan svime što smo u tih ni godinu dana uspjeli realizirati – rekao je župan novinarima nakon svečane sjednice.


Župan je naglasio kako i u javnosti postoji dobra percepcija o radu aktualne županijske uprave te dodao: – Prema informacijama koje dobivam percepcija javnosti je doista pozitivna, osobito o projektima besplatne školske prehrane, Regionalnom distribucijskom centru za voće i povrće, sustavima navodnjavanja, projektu Koridora 5c koji nije županijski nego projekt Vlade RH, ali se ovdje realizira, kao i o nizu projekata koji pokrećemo u kontinentalnom turizmu kao velikom potencijalu, zatim o rekonstrukciji svih prometnih koridora koji će biti preduvjet za bolji i jači gospodarski razvoj naše Županije. U svemu što radimo vrlo malo je politike, a fokus stavljamo na puno projekata koje radimo s našom Vladom, koji su konkretni, opipljivi i vidljivi, projekti koje ljudi osjete na vlastitoj koži – zaključio je župan Ivan Anušić.

Izvor: obz.hr

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

one × one =