Obiteljima stradalim od potresa 5.000 eura

Voditeljica Slovačkog pastoralnog ureda, Misijskog centra bl. Zdenke Shelingove u Josipovcu Punitovačkom sestra Renata Bunjova, članica Slovačke provincije Milosrdnih sestara sv. Križa i profesorica misiologije Visoke zdravstvene škole u Bratislavi uručila je u dogovoru s Caritasom Sisačke biskupije dio iznosa od 5 000 eura dvjema obiteljima Banovine stradale od potresa.

Sredstva je donirao prof. Vladimir Krčmeryho, rektor Visoke zdravstvene škole iz Bratislave. S. Renata je nekoliko je puta volontirala na razvrstavanju, sortiranju i slaganju donacija u organizaciji Caritasa zajedno s redovnicama drugih redova u Hrvatskoj. Očekuje novi poziv i odlazak na Baniju kada će uručiti i preostali donirani iznos.

“Srce mi je puno gledajući pojedince, udruge, organizacije, tvrtke i poduzeća, ljude svih nacionalnosti i različite vjere i zanimanja, starije i mlađe kako se i u ovim teškim uvjetima trude u pomaganju. Bitno je i lijepo je biti čovjek. Banijci su svakodnevno u mojim molitvama“, rekla je emotivno s. Renata.

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

sixteen + 16 =