OBŽ danas bilježi 194 pozitivna nalaza, u Đakovu ponovno testiranje

U posljednja 24 sata obrađeno je 567 uzoraka od kojih je 194 pozitivna nalaza, najviše je novooboljelih u Osijeku 99 dok ih je u Đakovu 28, objavio je Županijski stožer civilne zaštite. Na bolničkom liječenju su 72 osobe; 52 u KBC Osijek, 20 u OŽB Našice od kojih su 6 u Respiracijskom centru, preminule su četiri osobe; dvije iz Osijeka te po jedna iz Aljmaša i Čepina u dobi od 80 do 95 godina, a jučer su otvoreni dodatni kapaciteti u KBC-u Osijek, gdje je već smješteno 10 osoba. U samoizoalciji su 773 osobe.

Članovi Županijskog stožera razmatrali su i stanje u školstvu. Kako je rečeno, na koronavirus je trenutno pozitivno 178 učenika škola koje su u nadležnosti Županije te još 30-ak s područja Grada Osijeka. Niti jedan ravnatelj nije zatražio prelazak cijele škole na nastavu na daljinu nego se u slučaju potrebe takav oblik provodi za razrede s pozitivnim učenicima.

Dr. Tomislav Dijanić je rekao kako trenutna procijepljenost na području županije iznosi 54 posto, odnosno povećava se oko 0,5 posto tjedno, što je dakako nedovoljno da bi se ostvario željeni efekt i poboljšanje ukupnog stanja. Zbog porasta broja novopozitivnih od jučer se u Đakovu, u zgradi Doma zdravlja, ponovno obavlja testiranje ponedjeljkom, srijedom i petkom.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

five × one =