Ocjenjivanje kakvoće kulena/kulina u Osijeku

HGK – Županijska komora Osijek u suradnji s Prehrambeno-tehnološkim fakultetom iz Osijeka organizira 19. Ocjenjivanje kakvoće slavonskoga kulena u Osijeku. Medijski pokrovitelj jest časopis Agroglas – dvotjednik za poljoprivredu i proizvodnju hrane.

Pravo sudjelovanja, prema Pravilniku, imaju svi proizvođači kulena na temelju prijave i uz nju jednog uzorka predanoga kulena. Kulenari koji žele sudjelovati na manifestaciji trebaju dostaviti uzorak kulena, uz prijavu, najkasnije do 7. lipnja na adresu HGK – Županijska komora Osijek, Europske avenije 13, 31000 Osijek. Prijavljeni uzorci bit će označeni šiframa pod kojima će ih ocijeniti Ocjenjivački panel.

Kuleni prijavljeni za Ocjenjivanje, prije organoleptičkog ocjenjivanja koje će se održati u ŽK Osijek u prvoj polovini lipnja, bit će pregledani radi kontrole trihineloze metodom umjetne probave. Na svim uzorcima predanoga kulena obavit će se fizikalno-kemijska analiza u Centru za kvalitetu mesa Prehrambeno-tehnološkog fakulteta u Osijeku, a troškovi analize za sve sudionike bit će besplatni.

Najbolje ocijenjeni kulen bit će proglašen šampionom Ocjenjivanja 2019. godine. Svečana dodjela priznanja najuspješnijim proizvođačima kulena održat će se u drugoj polovini lipnja 2019.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

15 − 10 =